Wonka

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 15:00

Titel: Wonka

Film of serie: Film

Gezien: 23-01-2024

Lengte: 116 minuten

Geschikt voor: De hele familie

Het verhaal

De film Wonka volgt het leven van Willy Wonka voordat hij de eigenaar is van de beroemde chocoladefabriek. Deze musical film zit boordevol liedjes en is een komisch avontuur, gevuld met ontzettend veel snoep en chocola. Aan het begin van de film zien we dat Wonka aankomt in Engeland, nadat hij rond de wereld heeft gereisd op zoek naar zeldzame delicatessen. Hier in Londen wil Wonka zijn droom waarmaken en zijn eigen snoepwinkel openen. De mensen zijn enthousiast, maar op de loer ligt ook concurrentie. Drie chocolatiers doen er alles aan om Wonka weg te krijgen en kopen daarmee zelfs de politie om. Maar Wonka is vastberaden om zijn droom te laten uitkomen en zal dus niet opgeven.

 

Mijn mening

Wonka is een ontzettend gezellig vormgegeven film. Het is een vrolijke boel en ook alle liedjes die erin zitten zijn super zoetsappig. De liedteksten zijn ook zeker heel catchy gemaakt en de personages zijn net zo over de top gemaakt. Het is komisch om te zien, maar er zit ook een serieuze noot in de film, die je als kijker ook echt wel meekrijgt. Het zit alleen allemaal verpakt in heel veel zoetigheid.

Wonka heeft in deze film nog ontzettend veel dromen en neemt het daardoor op tegen de drie van het chocoladekartel, die hem liever zien vertrekken. Het plot van deze musical film is misschien niet het allersterkste plot ooit, maar het is wel zeker leuk om te volgen. Dit is echt een film waarbij je veel kan lachen en dat maakt het ook zeker een hele leuke film voor kinderen. Het is allemaal ontzettend kleurrijk en als musical zit het ook goed in elkaar. Weet dus wel dat je niet je standaard film moet verwachten als je begint met kijken.

De setting is super leuk gemaakt en ook het personage Wonka zit leuk in elkaar in deze film. Het goochelen met snoepgoed en zijn vreemde smaken en machines, komen echt heel leuk over op beeld. Ook de personages naast Wonka zijn geweldig om te zien en worden goed gespeeld. Wel is deze film heel erg vrolijk ten opzichte van hoe Wonka later is in Sjakie en de chocoladefabriek. Hier en daar zitten nog wel wat gaten in deze Wonka en de Wonka die we later zien bij Sjakie, maar als je de film wat meer op zichzelf bekijkt, is het zeker het kijken waard. Je hoeft nergens aan te denken en geniet van een wereld waar alles mogelijk is, als je maar genoeg in je eigen dromen gelooft.

 

Conclusie

Wonka is een gezellige familiefilm, die je makkelijk kan blijven volgen. Het plot is niet al te ingewikkeld en de personages zijn leuk om te zien. Hoewel het misschien niet helemaal als een prequel gezien kan worden voor Sjakie en de chocoladefabriek, er zitten immers nog wat gaten in het verhaal, is het wel ontzettend leuk om enigszins een verdere inkijk te krijgen in het leven van de jonge Willy Wonka, die de wereld toch even een beetje mooier maakt.