Vervloekt

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 15:00

Titel: Vervloekt

Originele titel: Cursed

Auteur: Marissa Meyer

Serie: Verguld, deel 2

Uitgeverij: Blossom books

Genre(s): Hertelling, fantasie, ya

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: The lunar chronicles, Renegades, Harteloos, Verguld (deel 1)

Vind Marissa Meyer hier:

Het verhaal:

Vervloekt is het vervolg op Verguld en als je dat eerste deel nog niet hebt gelezen, zou ik je zeker aanraden om dat eerst te doen voordat je verder gaat met het lezen van deze recensie.

In Vervloekt volgen we het verhaal van Serilda verder, bijna meteen vanaf waar Verguld is geëindigd. Serilda bevindt zich nog steeds in kasteel Adalheid en probeert buiten het spel dat ze met de Erlkönig speelt ook een spel tegen hem te spelen. In het diepste geheim probeert ze er samen met Gold achter te komen wat de echte plannen van de Erlkönig zijn en waarom hij de zeven godheden wil vangen. Hij heeft er immers maar eentje nodig om zijn geliefde Perchta terug te brengen. De tijd begint te dringen voor Serilda en Gold, maar ook voor de andere zielen die daar gevangen zitten en ze willen bevrijden.

 

De personages:

Wat het in dit boek vrij makkelijk maakt, is dat je dezelfde personages volgt als in deel 1. Je hebt daar iedereen al ontmoet en leert ze in dit boek dus alleen nog maar beter kennen. Want er komt op zich maar één echt nieuw personage in dit boek naar voren. Natuurlijk spelen de zeven godheden ook een iets grotere rol, maar die worden goed neergezet en als lezer weet je meteen hoe ze in elkaar zitten. Al verbergen niet alleen de mensen, maar ook de godheden zo hun geheimen.

In dit tweede deel zijn de personages allemaal op zoek naar hun eigen doel en omdat er niet veel tijd voorbij is gegaan tussen de twee delen, ken je ze nog zeer goed. Ze worden allemaal stuk voor stuk weer heel sterk neergezet en als lezer kun je ze daarom ook goed uit elkaar houden. Je weet gemakkelijk over welk personage iets gaat, aangezien ze allemaal een eigen persoonlijkheid hebben en deze ook steeds verder wordt ontwikkeld.

 

Mijn mening:

Vervloekt is het tweede deel van deze duologie en wordt net zo sterk neergezet als deel 1. Het volgt een stuk van een sprookje, dat in het origineel wordt overgeslagen. Dit geeft de auteur veel ruimte om ook diens eigen creativiteit erin te plaatsen en dat heeft deze auteur heel goed gedaan. Dit verhaal bevat alle aspecten die je zou verwachten van het tweede deel en bevat ook nog een paar goede plottwisten.

De schrijfstijl is heel fijn en makkelijk te volgen en daardoor zit je als lezer al zeer snel weer goed in het verhaal. De personages leven voor zichzelf en je weet als lezer dat iedereen bezig is diens eigen doel te bereiken, maar van veel personages weet je niet precies wat dat doel is en dat maakt dat je als lezer ook nog vaak genoeg wordt verrast door dingen die gebeuren. Zelfs als je ervan overtuigd bent dat er een bepaald iets staat te gebeuren, kan dat zo ineens weer net een beetje anders uitpakken.

Hier en daar vond ik soms dat het ietwat langzaam ging voordat we echt bij belangrijke punten kwamen in het boek. Van mij had er soms net iets meer mogen gebeuren en ook niet alle gebeurtenissen vond ik even logisch. Wel vond ik het einde ontzettend leuk gedaan. Al je vragen lijken opgelost, maar toch zit er nog altijd een vleugje mysterie in. Het einde is precies een sprookje in een sprookje. En dat vind ik echt op een hele leuke manier neergezet.

Ik ben wel echt ontzettend blij dat ik door deze boeken deze - voor mij - nieuwe auteur heb ontdekt en ik vind het ontzettend leuk om te lezen hoe de auteur dit sprookje heeft omgetoverd en ik ben dan ook zeker van plan om diens andere boeken te lezen en te ontdekken hoe de schrijver andere sprookjes in de verhalen heeft verwerkt. Ik heb in ieder geval ook al veel goed gehoord over de andere boeken.

Deze duologie vind ik al met al ontzettend sterk geschreven en ik vond het super leuk om te lezen en deze personages te volgen in hun reis. Ik vond het einde helemaal passend en ik heb ook vaak gelachen tijdens dit boek. Echt het lezen waard als je deze auteur al goed vond of als je gewoon eens een hervertelling wil lezen.

 

Conclusie:

Vervloekt is het tweede en laatste deel in deze duologie. De duologie is zeker een aanrader voor alle mensen die al van sprookjes houden of juist van een andere kijk op de bekende sprookjes. Dit verhaal is ontzettend sterk neergezet en de schrijfstijl is fijn om te lezen. De boeken sluiten goed op elkaar aan en als je hebt genoten van het lezen van deel 1, is het zeker een must om deze ook te lezen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

"Dat is één van de geweldige dingen aan een verhalenverteller zijn. We bedenken net zo goed onze eigen verhalen."

- Marissa Meyer, Vervloekt.

 

{Dit boek betreft een recensie-exemplaar, waarvoor dank naar de uitgeverij, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »