De verrader van Evalon

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 15:00

Titel: De verrader van Evalon

Originele titel: The blood traitor

Auteur: Lynette Noni

Serie: De genezer van Zalindov, deel 3

Uitgeverij: Boekerij

Genre(s): Fantasie, ya

Mijn rating: 5/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: De genezer van Zalindov (deel 1), De gevangene van Vallenia (deel 2)

Vind Lynette Noni hier:

Het verhaal:

De verrader van Evalon is het derde en laatste deel in de Genezer trilogie. Ik zou je aanraden eerst die delen te lezen, voordat je verder gaat met het lezen van deze recensie. In het laatste deel is Kiva eerst weer terug op de plek die ze net had verlaten, haar zus heeft haar teruggestuurd. Al is Kiva, ondanks de herinneringen die deze plek met zich meebrengt, niet van plan het hierbij te laten. Er komt hulp uit onverwachte hoek en Kiva zet alles op alles om de oorlog tegen te houden en het hart van de jongen van wie ze is gaan houden opnieuw te veroveren. Daarbij doet ze er ook alles aan om de rest van haar vrienden weer haar vertrouwen te geven en samen te vechten voor dit koninkrijk. Ze zullen door heel Wenderall moeten trekken voor hun zoektocht, maar met een groep met een leider die niemand vertrouwt kan dat nog weleens verkeerd aflopen. Ze moeten dus echt alles op alles zetten om deze missie te laten slagen.

 

De personages:

Zo'n beetje de hele cast van deze trilogie ken je al en dat maakt het zeer makkelijk om weer in het verhaal te duiken. De personages zitten super sterk in elkaar en maken ook in dit laatste boek allemaal nog een enorme groei door. Ook zijn er wat personages die in de vorige boeken niet een hele grote rol hadden, maar in dit boek wat meer op de voorgrond komen. Ook deze personages hebben zo hun eigen verhaal die ze volgen en zijn er niet alleen om de hoofdpersoon te ondersteunen.

De personages leren van hun fouten die ze maakten in de eerdere delen en je kan als lezer echt zien dat ze allemaal wat ouder en wijzer zijn geworden en nu echt weten waar ze voor staan en waar ze voor aan het vechten zijn.

 

Mijn mening:

Ik heb echt zo lang uitgekeken naar het lezen van dit laatste boek. De eerste twee delen vond ik al helemaal geweldig en ik kon niet wachten om erachter te komen wat er was gebeurd na het einde van deel 2. Al vrij snel zat ik weer in dit verhaal en leefde ik mee met Kiva en andere personages. Iemand die voor mij zeker onverwachts aan de goede kant leek te staan was Cresta. Ik ben echt van haar gaan houden in dit laatste boek. Ik vond haar personage altijd al wat hebben, maar dit boek heeft zij echt gedragen. Zeker door hoe ze Kiva in liet zien wat haar fouten waren en hoe ze het nu beter kon gaan doen.

Op sommige momenten vond ik het verhaal een klein beetje langdradig worden en kreeg ik een beetje angst dat het einde misschien in te weinig pagina's zou zijn gepropt. Dit viel gelukkig wel mee, maar mijn hoop op iets meer communicatie door het verhaal heen tussen Kiva en Jaren was wel vervlogen. Ja, ze hebben een mooi einde gehad. Maar persoonlijk vond ik het iets te lang duren voordat ze goed met elkaar praatten, etc. Van mij had dit wel net iets eerder mogen gebeuren. Want ja, het was allemaal heel erg wat er gebeurd was, maar ik had soms ook momenten dat ik Jaren een klein beetje kinderachtig vond reageren.

Buiten dat kleine dingetje vloog ik weer door het verhaal heen en was de schrijfstijl weer fantastisch. Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze trilogie heb ontdekt en ben gaan lezen. Ik zal dit verhaal namelijk nog lange tijd goed in mijn geheugen dragen en ik ben echt van deze personages gaan houden. Het was echt weer een super leuk verhaal om te lezen, maar ik had eigenlijk ook niets anders verwacht van deze geweldige auteur.

 

Conclusie:

De verrader van Evalon is een uitstekend goed geschreven slot van deze trilogie. Het einde zit super goed in elkaar en ook in dit boek zitten nog een aantal onverwachte plot twists. Het maakt de reis van deze personages af en als je de eerste delen hebt gelezen, moet je deze ook echt snel gaan lezen. Het verhaal wordt namelijk super mooi afgesloten in dit boek.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

“We can look at the darkness and let it consume us, or we can recognize that it’s only temporary, trusting that once it passes, the light will return.”   (Ik moet de NL vertaling nog opzoeken)

- Lynette Noni, de verrader van Evalon.


«   »