Omdat ik altijd al de jouwe was

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 15:00

Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was

Auteur: Emma Anna

Uitgeverij: Emmabooks

Genre(s): Romance, na

TW: Geweld, seksueel misbruik (on page en off page), drugsgebruik, emotionele mishandeling, erotische scènes, romantische relatie met age gap.

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: deze auteur heeft al een heel aantal boeken geschreven, op de website kun je alle titels naast elkaar vinden.

Vind Emma Anna hier:

Het verhaal:

Omdat ik altijd al de jouwe was, volgt het verhaal van Marly en Robin. Als Marly naar de gynaecoloog moet, nadat ze een verschrikkelijke ervaring heeft meegemaakt, ontmoet ze Robin. Hij is degene die haar onder zich krijgt, maar al snel komen ze elkaar ook op andere plekken tegen. Aangezien Marly haar leefomgeving niet veilig is, biedt Robin aan om haar in huis te nemen, iets wat Marly aanneemt, al heeft ze geen idee waarom hij zo aardig tegen haar doet. De mensen om hen heen hebben zo hun twijfels bij de bedoelingen die er zijn en geloven niet altijd het verhaal dat de twee aan de buitenwereld vertellen. Marly heeft het er vaak moeilijk mee dat hij zoveel aanbiedt om voor haar te doen, maar Robin staat erop. Hij is met haar begaan, maar alleen hij weet de echte reden daarvan.

 

De personages:

Je volgt dit verhaal vanuit de pov van zowel Marley als Robin, waarin Marley net iets vaker aan het woord is dan Robin. Wel valt goed te zien vanuit wie van de twee het hoofdstuk is geschreven. 

Als eerste heb je Marley, een jong volwassene, van 19 jaar oud, die het leven op orde probeert te krijgen. Ze is weggelopen bij haar laatste pleeggezin en woont nu in een onveilige buurt in het appartement van iemand met wie ze ooit samen in een pleeggezin zat. Doordat Marley een nare gebeurtenis meemaakt, moet ze langs de gynaecoloog, waar ze Robin ontmoet. Als ze elkaar in het park vaker ontmoeten, besluit Robin om haar in huis te nemen. Marley kan haar school versneld afmaken en daarna begint met een studie. Ze kan weer dansen en maakt daardoor ook een paar echte vrienden. Zo groeit ze van begin tot eind naar een veel sterker personage, dat heel stevig in haar schoenen staat en zelfverzekerd is. Iemand die echt weet wat ze in het leven wil en niet meer vasthangt aan haar verleden.

Robin is zeventien jaar ouder dan Marley en als hij haar voor het eerst ziet in zijn praktijk, weet hij zeker dat hij dit meisje kent. Hij bespreekt dit met zijn zus, maar die vindt dat hij daarover niet te snel kan oordelen. Terwijl Robin zeker weet wie dit meisje is, vertelt hij Marley niets als hij haar in huis neemt. Zijn familie weet ervan, maar zal het niet voor hem vertellen. Robin wil het liefst voor Marley zorgen en vindt het ook fijn om niet meer alleen te wonen nadat zijn vrouw, Erica, is overleden. Marley haalt ook nog eens een heel ander iemand in hem naar boven en laat hem een hele andere kant van het leven zien. Zo groeit ook Robin door het verhaal heen naar een sterk personage, dat zijn overleden vrouw eindelijk een plaats in zijn hart kan geven en daardoor verder kan.

Daarnaast heb je nog verschillende personages die eens in de zoveel tijd voorbij komen en ook die zijn allemaal goed uitgewerkt. Je weet precies wie wie is en ze hebben allemaal een eigen karakter. Hoe klein de rol die ze spelen ook is.

 

Mijn mening:

Persoonlijk lees ik niet heel vaak boeken in dit genre, maar nadat ik een ander boek voor deze auteur had proefgelezen, was ik overtuigd dat ik meer wilde proberen. De schrijfstijl had me helemaal te pakken en daardoor durfde ik het ook aan om andere verhalen van deze schrijfster op te pakken. Dit is mijn eerste echte verhaal wat ik van haar lees en het heeft mij van begin tot eind in zijn greep gehad. Ik heb zo ontzettend genoten van het lezen van dit boek en zal zeker nog meer lezen van deze auteur.

Het boek is zeker geen verhaal voor iedereen, het bevat een aantal trigger warnings en het heeft een liefdesrelatie met een groot leeftijdsverschil. Niet iets waar iedereen tegen kan. Ik vond de personages zo goed uitgewerkt en zo bij elkaar passen, dat de leeftijd het meeste van de tijd wegviel. Ik heb wel een paar keer gedacht of deze twee wel echt voor elkaar gemaakt waren en goed bij elkaar pasten, maar aan het eind van het boek was ik zeker van mijn antwoord. Dit koppel houdt van elkaar en past bij elkaar. Ondanks alles wat er is gebeurd en de twijfels die ik en de personages hebben gehad.

De schrijfstijl van de auteur is ontzettend fijn om te lezen en neemt je vanaf de eerste pagina mee het boek in. Zelfs als ik het boek niet aan het lezen was, wist ik nog waar het verhaal over ging en bleef mijn hoofd soms bij de personages hangen. De auteur schrijft heel open en geen enkel onderwerp is taboe. Ik vind dit persoonlijk heel fijn in boeken en ook de zwaardere onderwerpen zijn ontzettend goed uitgewerkt in het verhaal. Er is niets geromantiseerd en alle uitkomsten waren ook zeer realistisch. Iets wat het boek ook heel geloofwaardig heeft gemaakt.

Al met al heb ik ontzettend genoten van dit boek en zal ik zeker meer verhalen van deze auteur gaan lezen. Het boek leest lekker vlot en heeft personages waar je echt van zal gaan houden. Weet wel waar je aan begint bij het lezen van dit boek en lees dus goed de flaptekst en de trigger warnings.

 

Conclusie:

Omdat ik altijd al de jouwe was, is een boek dat vlot leest en vrij luchtig is geschreven, maar ook zeker moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Het is zeker geen boek voor iedereen, maar iemand die van slowburn liefde houdt met beschreven seksuele scènes, niets geeft om een groot leeftijdsverschil, en de zwaardere onderwerpen aankan, is dit een geweldig verhaal om te lezen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

{Ik heb het boek nu niet bij me, maar ik had iets gemarkeerd, dus dit wordt later toegevoegd}


«   »