Het lot van de roos

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 15:00

Titel: Het lot van de roos

Auteur: K. T. Sterling

Serie: Dochters van de Fae

Uitgeverij: Hamley books

Genre(s): Fantasie, hervertelling, ya

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Meermintranen

Vind K. T. Sterling hier:

Het verhaal:

Het lot van de roos is het eerste deel in de serie 'Dochters van de Fae' en is ook een hervertelling van 'Belle en het beest'. Isabelle gelooft niet in het bestaan van Fae, weerwolven, vampiers, etc., ook niet als ze tijdens haar stage in het ziekenhuis oog in oog met een weerwolf staat. Isabelle gelooft gewoon dat het een ziekte is, haar vader behandelt namelijk allerlei soorten exotische ziekten. De dag dat ze een boekje van haar moeder in haar handen gedrukt krijgt, begint de wereld om haar heen langzaam te ontwikkelen. Als er dan ook nog vreemde krachten uit haar komen en haar vader niets wil vertellen, vermoedt Isabelle dat ze in een web van leugens zit. Ze weet alleen niet wie ze nog kan vertrouwen en waar ze veilig is. Ze zal haar eigen logica aan de kant moeten zetten en ervoor zorgen dat ze zal overleven in de wereld van magie. Zeker wanneer ze erachter komt dat achterna wordt gezeten door een duistere Fae.

 

De personages:

De hoofdpersoon in dit boek is Isabelle. Echt een personage waar je van houdt of die je niet kan uitstaan. Het personage wordt vanaf het begin heel sterk neergezet. Isabelle denkt heel rationeel en gelooft dus ook de verhalen van haar toenmalige beste vriend niet over het bestaan van weerwolven. Als kind genoot ze ervan, maar nu leeft ze liever in de echte wereld. Door het verhaal heen moet Isabelle leren omgaan met het besef dat de magische wereld echt bestaat en ze moet leren omgaan met haar eigen krachten. De groei die het personage hierdoor maakt, is ontzettend goed gedaan.

Naast Isabelle krijg je te weten wie de Fae en Hoge Fae zijn, wie haar moeder echt was en nog wat andere personages. Je kunt ze allemaal meteen van elkaar onderscheiden en personages worden ook niet belangrijker neergezet dan dat ze voor het verhaal zijn. Zo weet je als lezer precies wie wat voor rol speelt in dit verhaal.

 

Mijn mening:

Voordat dit boek uitkwam, mocht ik het al proeflezen en dat vond ik echt een ontzettende eer. Het was dan ook super leuk om het uiteindelijke resultaat ook nog weer te lezen. Ook deze keer heb ik weer genoten van het lezen en ik vond het ook ontzettend leuk om het verhaal 'echt' te lezen. Niet om precies te kijken wat misschien anders en beter zou kunnen. Het verhaal kwam daarom nu ook op een andere manier binnen dan de eerste keer dat ik het las.

Ik vind de schrijfstijl van deze auteur echt super fijn om te lezen en ik vind dat deze auteur ook een heel goed iets heeft neergezet in zo weinig woorden. Het is deze auteur echt gelukt om een hele wereld goed uit te leggen in een boek dat eens geen 500+ pagina's is, maar in een novella. Als je het boek aan het lezen bent, merk je echt niet dat het een novella is. Het voelt echt bijna hetzelfde als een uitgebreide fantasy lezen. De personages vond ik ook ontzettend leuk en de rollen die iedereen speelde paste ook goed bij die persoon. Hier en daar zitten er goede twisten in dit verhaal en word je als lezer verrast door wat er nu weer is gebeurd.

Het boek leest lekker weg als je even wat tijd over hebt. Het verhaal heeft een lekker vlot tempo, wat helemaal past bij wat er allemaal gebeurt in dit boek. Het is misschien geen ontzettend dik fantasy boek, maar wel echt eentje die het waard is om te lezen. Dit boek laat heel mooi zien dat fantasy boeken niet per se dik hoeven te zijn om alle vlakken goed uitgewerkt te behandelen en een goed verhaal neer te zetten.

Oh, trouwens de vormgeving van dit boek is echt super mooi gedaan en maakt het lezen extra leuk.

 

Conclusie:

Het lot van de roos is een super leuk verhaal, voor iedereen die even geen zin heeft in een ontzettend dik boek. Het is ontzettend goed geschreven en heeft op een leuke manier een hervertelling gemaakt van een bekend sprookje. Daarbij is ook een nieuw bedachte wereld van magie er ontzettend goed in verwerkt. Een leuk boek voor jong en oud, voor iedereen die even wil ontsnappen naar een andere wereld van Fae en magie.

 

Afsluiting met één van mijn favorite quotes:

"Haar geloof in de wezens was steeds getest geweest, maar nu wist ze het. Monsters waren echt. Ze had het zelf gezien."

- K. T. Sterling, Het lot van de roos.

 

{Dit boek betreft een gekregen exemplaar, waarvoor nogmaals dank naar de auteur, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »