Onverschrokken

Gepubliceerd op 18 juli 2021 om 15:00

Titel: Onverschrokken

Originele titel: The reality of everything

Auteur: Rebecca Yarros

Serie: Flight & Glory, deel 5

Uitgeverij: Nederlandse editie: Zomer & Keuning

Genre(s): Romantiek, na, contemporary, militaire fictie

Mijn rating: 4/5 sterren

Content warning: Dit boek behandelt rouwverwerking.

Andere boeken van deze auteur: deze auteur heeft al heel veel boeken geschreven, voor de hele lijst kun je het beste kijken op iets als goodreads of haar website.

Vind Rebecca Yarros hier:

Het verhaal:

Onverschrokken is het vijfde deel uit de Flight & Glory serie, maar de hele serie is apart van elkaar te lezen. Wel komen er personages in alle verhalen terug en staat één van die personages in elk boek centraal. Al maakt het niet uit in welke volgorde je de boeken leest.

Dit is het verhaal van Morgan. Zij is twee jaar geleden de man van wie ze hield verloren. Hij is overleden terwijl hij op uitzending was in Afghanistan. Morgan besluit om te verhuizen naar een strandhuis dat veel renovatie nodig heeft om haar leven deels weer op te pakken. Wanneer ze bij het strandhuis aankomt, ontmoet ze Jackson en zijn dochter Finley. Meteen is er een klik tussen Morgan en Jackson, maar dan zal hij wel zijn best moeten doen om door haar opgebouwde muur heen te dringen.

 

De personages:

Dit verhaal focust zich voornamelijk op Morgan, Jackson en Finley. Maar ook de ex van Jackson, Claire, en de hoofdpersonen van de andere delen die allemaal op een eigen manier een band hebben met Morgan komen er in voor. Al spelen die niet een ontzettend grote rol in het verhaal.

Morgan probeert naar het overlijden van haar vriend haar leven weer op te pakken en zoekt afleiding in het renoveren van een huis. Verder ligt er in haar verhaal ook veel focus op de therapie die Morgan volgt om haar trauma te verwerken en met de rouw om te kunnen gaan.

Al vrij snel in het verhaal ontmoet Morgan de alleenstaande vader Jackson. Hij zorgt voor zijn dochter Finley en werkt verder als piloot voor de kustwacht. Zijn werk wordt een groot ding in het boek, aangezien het werk ontzettend overeenkomt met het werk dat Morgans eerste geliefde deed en het werk waaraan hij is overleden. Jackson moet daarom niet alleen vechten voor Morgans hart, maar ook haar te leren accepteren dat het werk wat hij doet nog steeds goed kan aflopen.

Verder heeft Jackson nog gedoe met het feit dat Claire ineens weer in zijn leven opduikt. Ze wil Finley weer terug in haar leven. Iets wat Jackson prima vindt, maar als Claire hem ook terug wil, beginnen dingen te veranderen. Want Jackson is allang doorgegaan met zijn eigen leven en heeft zelfs een nieuw iemand op het oog.

 

Mijn mening:

Dit boek begint zeer in de actie, aangezien Morgan al verhuisd is en bijna meteen al Jackson ontmoet op het strand. Nog net iets eerder ontmoet ze Finley al, een meisje dat bij Morgan zeer snel een plek in het hart verovert. De situaties blijven elkaar snel opvolgen en doordat de schrijfstijl het tempo goed vasthoudt, vlieg je door het boek heen. De romantiek tussen Morgan en Jackson ontwikkelt zich vrij snel, maar aan de andere kant wordt het langzaam opgebouwd. Iets wat vrij fijn is voor de lezer, maar ook realistisch voor de situaties waarin de personages zelf zitten.

Wat ik wel een klein minpuntje vond aan het verhaal, was dat sommige personages werden geïntroduceerd, maar dat je daar steeds minder van weer ziet. Ze worden vrij belangrijk laten zien, maar daarna vallen ze weg alsof ze toch niet belangrijk zijn. Het voelde daarom een beetje onnodig dat ze zo'n uitbundige introductie kregen. Verder waren er ook een paar kleine dingetjes in sommige scènes die misschien net iets beter uitgewerkt hadden kunnen worden, maar buiten dat is het een zeer mooi en meeslepend verhaal.

Het verhaal blijft de hele tijd een goed tempo volgen waarin alles zich ontwikkeld. Zo worden de rustige scènes langzamer beschreven, terwijl de heftige scènes voorbij vliegen. Telkens als alles goed lijkt te gaan, gooit de schrijver er weer nieuwe obstakels in, maar niet zoveel dat het irritant wordt. Sommige twisten voel je al van ver aankomen, maar als lezer word je nog steeds meegenomen in alle emoties.

 

Conclusie:

Onverschrokken is een zeer mooi, hartverwarmend new adult verhaal, dat op een luchtige manier best heftige onderwerpen behandelt. De schrijfstijl is heel fijn om te lezen en neemt je helemaal mee in het verhaal. Verder zijn alle personages mooi uitgewerkt en worden alle onderwerpen die erin zitten op een zeer realistische manier aan de wereld getoond.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek (ik heb zo even niet de Nederlandse vertaling):

"I'm going to love you so well that you'll never doubt that I chose you. Every day. Every situation. I choose you."

- Rebecca Yarros, Onverschrokken

 

{Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank naar de uitgeverij, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »