Smash

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 15:00

Titel: Smash

Auteur: Margje Woodrow

Uitgeverij: de Fontein

Genre(s): Jeugdthriller, ya

Mijn rating: 3/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Margje Woodrow heeft al vele boeken geschreven. Kijk op de site van de uitgeverij, haar website of Goodreads om alles te vinden.

Vind Margje Woodrow hier:

Het verhaal:

Luna gaat samen met vrienden naar een populaire camping op Terschelling. Hier willen ze voornamelijk veel lol maken en feesten. De dag voor vertrek besluit Luna om met haar beste vriendin voor de grap contact te zoeken met een medium. Die geeft echter aan dat er iemand in de groep is met een dodelijk karma en dat ze thuis moeten blijven. Lune vat het niet serieus op en de hele groep gaat gewoon, maar dan gebeuren er rare dingen achter elkaar aan.

 

De personages:

Dit verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Luna en Ilan. Luna is in het verhaal de hoofdpersoon en om haar heen gebeuren ook allemaal rare dingen. Vanuit Ilan zien we meer grappige dingen, al heeft hij ook zo zijn eigen problemen met zijn vrienden. Wat maakt dat er wat meer verhaallijnen in het verhaal komen en je als lezer niet te gefocust zit op één ding. Doordat dit verhaal wordt verteld vanuit de pov (point of view) van twee personen kom je dichter bij de personages en ook dieper in het verhaal. Iets wat hier helemaal tot zijn recht komt.

De personages zijn allemaal één voor één goed uitgewerkt. Niet alleen Luna en Ilan, van wie je ook in het hoofd zat, maar ook alle bijpersonages hebben allemaal een eigen verhaal (en ook zo hun motieven om het te zijn) die ze met zich meedroegen. Zo krijg je als lezer echt voorkeuren en afkeuren naar verschillende personages en wat ze allemaal doen.

 

Mijn mening:

Ik vond dit echt een mooi verhaal om te lezen, er zaten heel veel grappige scènes in, die goed werden afgewisseld met de spanning en actie. Wat ook goed werd opgebouwd. Je wordt als lezer meteen het verhaal ingesleurd en wil er graag met Luna achter komen wie er achter de mysterieuze dingen zit. Door het verhaal heen krijg je wat hints naar wie het kan zijn, maar word je ook weleens op het verkeerde been gezet.

Voor mijn gevoel kwam alleen het einde wat abrupt over en eindigde die ietwat in een anticlimax. Het hele verhaal werd een beetje opgebouwd naar een onthulling van wie het was en toen die onthulling er eindelijk was, kwam dat voor mij een beetje luchtig en snel over. Alsof dat er minder toe deed. Wel werden alle motieven uitgelegd, maar toch miste er voor mijn gevoel iets in.

Van de rest van het verhaal heb ik echter wel erg genoten en ook het feit dat het vanuit twee verschillende perspectieven werd verteld was heel leuk gedaan. Zo kreeg je als lezer toch net iets meer mee van wat er allemaal gebeurde en ook bij wat cruciale dingen dan als je het alleen vanuit Luna's oogpunt zou zien.

 

Conclusie:

Smash is een heel leuk geschreven jeugdthriller die lekker snel wegleest. Het boek is niet te dik, maar is wel goed uitgewerkt op de juiste punten. Je leeft helemaal mee met de personages en wil zelf ook graag uitvinden wie er achter alle mysterieuze gebeurtenissen zit. Een leuk verhaal om een keer ergens tussendoor te lezen als je zin hebt in een beetje spanning en actie.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

"Het kost geld, moeite, maar als alles lukt, dan kan ik op het laatst ongelooflijk hard terug smashen."

- Margje Woodrow, Smash

 

{Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank naar de uitgeverij, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »