Hij die niet bestaat

Gepubliceerd op 26 augustus 2021 om 15:00

Titel: Hij die niet bestaat

Auteur: Valentijn Ringelberg

Serie: De raad van Vha`rhymn, deel 1.5

Uitgeverij: Hamley books

Genre(s): Fantasy, young adult

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Voorbij het Wederwoud (deel 1), Als het duister roept (deel 2), Eeuw van de Vhei, Uit as herrezen (deel 3), Het land der runen (2023), Ondine, Susan, Het ongrijpbare leven van Theodora Mol

Vind Valentijn Ringelberg hier:

Het verhaal:

Hij die niet bestaat vertelt het levensverhaal van Kojvo, een personage uit Voorbij het Wederwoud. Je begint te lezen wanneer Kojvo nog maar een klein o'khani welpje is en leert jagen onder leiding van zijn moeder. Terwijl Kojvo een welp is, worden er andere welpen uit de groep geplukt en heerst er onrust op de Zoutsteppe, ook omdat Kojvo wordt gespaard. Wanneer Kojvo is uitgegroeid tot een jonge jager, neemt hij een beslissing die hem uiteindelijk de naam kinderdoder zal opleveren. Iets waar hij al om bekend staat in Voorbij het Wederwoud. Al leer je nu iets meer over hoe hij nu precies aan die naam is gekomen.

 

De personages:

In dit verhaal staat Kojvo natuurlijk centraal. Je ziet hem opgroeien van welp tot een volwaardige jager. Iets waardoor je  bij Kojvo door het boek heen ook heel erg veel persoonlijke ontwikkeling ziet. Verder zien we ook Kojvo's eerste liefde, zijn moeder en de anderen waarmee Kojvo op den duur zijn tijd doorbrengt. Iedereen volgt echt zijn eigen verhaal en is niet alleen maar op die plek om in het verhaal van Kojvo mee te doen. Dat maakt ieder personage op zich interessant om te lezen en voelt het verhaal ook heel erg levendig aan.

 

Mijn mening:

Persoonlijk vind ik Hij die niet bestaat een heel erg leuk boek. Ik heb echt genoten met het lezen ervan en ik vloog er in een paar uur doorheen. Er zitten hele mooie aspecten in het verhaal en ook de kern is heel erg mooi. Nu zit er niet veel spanning in het verhaal, maar het laat je een personage met een grote bijnaam veel beter kennen. Je leert hoe belangrijk een naam voor iemand kan zijn, wat gebeurtenissen met je doen en hoe bijnamen je kunnen maken en breken. De schrijfstijl van Valentijn kwam hierin dan ook echt tot zijn recht en bracht alle emoties in het boek super goed over.

 

Conclusie:

Hij die niet bestaat is een novelle die fijn en snel wegleest. De persoonlijke ontwikkeling van het personage dat je volgt vloeit mooi door het boek heen en je krijgt veel meer sympathie voor Kojvo (en ook hoe hij deed in Voorbij het Wederwoud). Ik zou deze novelle dan ook pas lezen als je Voorbij het Wederwoud hebt gelezen. Al kan ik je dat boek ook zeker aanraden.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

"Wees sterk en negeer die stemmen in je hoofd die je vertellen dat klauwen, tanden en bloed je enige uitweg zijn. Ook al voelt het of je situatie het niet toestaat, wees sterker dan dat.

- Valentijn Ringelberg, Hij die niet bestaat


«   »