Vraag het aan Veerle

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 15:00

Titel: Vraag het aan Veerle

Auteur: Renée Olsthoorn

Serie: Sportschool, deel 1

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre(s): Feelgood, chicklit, new adult

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Niemand zoals Zoë (Deel 2), Plankgas Sabine (Deel 3) Happy in de Hofstad (serie), Zoete zomerdromen, Een melodie voor Melody

Vind Renée Olsthoorn hier:

Het verhaal:

Vraag het aan Veerle is het eerste deel in deze feelgood sportschool trilogie. In het verhaal staat de 23-jarige Veerle centraal die afgestudeerd is in de psychologie, al valt het werk daarin niet voor het oprapen. Als er bij de sportschool waar ze al jarenlang trouw komt, een plek als baliemedewerker en zumba-instructrice vrijkomt, solliciteert ze meteen. Door het karakter dat Veerle heeft, wordt ze al snel een vertrouwenspersoon voor vele bezoekers. Alles lijkt de goede kant op te gaan, maar toch is haar eigen leven niet op orde. Zo heeft ze een hele opdringerige vriend, die ook helemaal niets doet, die ze niet weg durft te sturen. Een vader waarvan ze denkt dat die niet achter haar plannen en levensweg staat. En dan komt er ook nog die ene knappe man de sportschool binnen waar Veerle als een klap voor valt, maar helaas heeft hij al een trouwring om zijn vinger. Of zit daar ook meer verhaal achter dan aan de buitenkant valt te zien?

 

De personages:

Veerle is een heel vrolijk en sympathiek personage, dat je als lezer meteen leuk vindt. Door het gehele verhaal heen zie je echt dat ze als jong volwassene een grote groei doormaakt en ook dat ze haar leven steeds meer zelf onder controle krijgt.

Daarnaast vind ik alle personages ook echt super mooi uitgewerkt en kun je echt merken dat ze allemaal een eigen verhaal en achtergrond hebben. Hierdoor is het voor de lezer ook makkelijk om iedereen uit elkaar te houden, waardoor het niet eens opvalt dat er soms best veel personages zijn.

 

Mijn mening:

Ik vond dat dit boek meteen op een hele leuke manier begon, je krijgt gelijk een goede indruk van Veerle en de andere personages en ook de gezellige sfeer die door het hele verhaal hangt, is per direct duidelijk. Alle personages zijn ook echt heel mooi met elkaar verbonden en iedereen heeft duidelijk een eigen stem. Verder wordt alles op een super mooie manier beschreven en weet je precies waar je je als lezer bevindt.

Het verhaal zit echt in het juiste tempo en er gebeurt ook de hele tijd wel iets. Natuurlijk zijn er tussendoor wel wat 'ontspannings' hoofdstukken waar je even bij kan komen van alles wat er daarvoor net is gebeurd. Alles wisselt elkaar echt heel erg mooi af. De lengtes van de hoofdstukken waren redelijk kort, maar dat maakt het juist een fijn boek om even snel tussendoor te lezen, aangezien je het ook snel weer aan de kant kan leggen aan het eind van een hoofdstuk.

Vanaf begin af aan zit je al in de sfeer dat het een feelgood is en daardoor heb je als lezer ergens al wat geruststelling dat het allemaal wel goed zal komen. Toch weet Renée bepaalde punten op zo'n goede manier over te brengen aan de lezer dat je wel echt even je hart vasthoudt en hoopt op ook een goed einde voor dat stuk van het verhaal.

Oh, en als laatste moet ik het echt nog even hebben over de emoties in dit boek. Want echt, ze kwamen allemaal zo mooi over en ook zo vloeiend. Het zat er allemaal in, de humor van personages, verdrietige scènes die je zelf ook zo'n gevoel geven. Scènes waarin je zelf de frustratie en argwaan voelt die Veerle op dat moment doormaakt. De schrijfster weet de lezers echt wel te raken met een paar uitstekend geschreven scènes. Vooral het lachen doe je veel, maar dat komt misschien ook omdat de Zumbies (Veerle en haar vriendinnen) een geweldige groep mensen zijn om over te lezen.

 

Conclusie:

Vraag het aan Veerle is een sterk eerste boek in deze nieuwe feelgood serie van Renée Olsthoorn. Het is een boek wat je zo even snel tussendoor kunt lezen en die je toch ook wel raakt in je hart met een paar verdrietige scènes en grote verhalen. De schrijfstijl houdt alles vrij simpel, maar beschrijft toch ook veel dingen tot in de puntjes. Ook wisselen alle gebeurtenissen elkaar mooi af en blijf je daardoor als lezer ook echt in het verhaal hangen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

(Volgt heel snel)

 

{Dit boek betreft een recensie-exemplaar, waarvoor dank naar de uitgeverij, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »