Het reddingsteam

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 15:00

Titel: Het reddingsteam

Auteur: Rosalie de Jong

Uitgeverij: Books and butterflies (e-book only)

Genre(s): Fantasie, kinderfictie

Mijn rating: 4/5 stars

Andere boeken van deze auteur: De dino hulptroepen, Gevolgd

Vind Rosalie de Jong hier:

Verhaal:

Het reddingsteam is een bundel vol korte verhalen voor lezers vanaf 7 jaar. Elk verhaaltje staat los van elkaar, maar toch zit er ook wel een kleine rode draad in, waardoor ik het wel op de bestaande volgorde zou lezen. Dit is een bundel die leuk is om voor te lezen, maar ook voor jonge lezers om zelf te lezen. Het zit heel goed in elkaar, waardoor zelfs als oudere (of voorlezer) lezer je fantasie nog goed geprikkeld wordt. En heel eerlijk, wie wil er nou niet lezen over eenhoorns en andere magische wezens? :)

 

Personages:

Het reddingsteam bestaat uit een groep vriendinnen, die in actie komen als er een magisch wezen of een mens in gevaar is. Ze hebben allemaal zo hun eigen stem en karakter en dat maakt ze één voor één leuk om over te lezen. Doordat ze allemaal best wel anders zijn - de één wat meer op de voorgrond, de ander houdt zich dan weer eens meer met kleding bezig, etc. - is het voor jonge lezers ook leuk om zich erin te herkennen. Het concept van vriendschap komt ook echt goed naar voren en laat ook aan jonge lezers zien, wat het inhoudt om voor elkaar klaar te staan en elkaar te helpen.

 

Mijn mening:

Persoonlijk vond ik deze bundel heerlijk om te lezen, hij is niet al te lang en bestaat uit meerdere korte verhaaltjes, maar dat maakte het juist leuk. Het taalgebruik is voornamelijk gericht om het makkelijk te houden voor jonge lezers, maar is niet vervelend voor de wat oudere lezers. Daardoor zal het als voorlezer ook fijn zijn om voor te lezen. De verhaaltjes hebben niet veel diepgang, maar bevatten wel precies de punten die nodig zijn om het spannend te maken voor de jonge lezer. Toch had ik het misschien nog wat fijner gevonden als we in het eerste verhaaltje iets meer van een introductie kregen, van het reddingsteam, hoe het werkt, en de redders zelf. Nu werd je midden in het verhaal gegooid en moest je zelf ook achter veel dingen komen. Ook zag ik hier en daar nog wel wat spelfouten staan, maar dan hebben we het echt over hele kleine foutjes.  Voor de rest heb ik echt heel erg genoten van het lezen van dit boek en vind ik het een heel mooi debuut van deze jonge schrijfster!

 

Conclusie:

Het reddingsteam is een verhalenbundel met verschillende korte verhaaltjes voor lezers vanaf 7 jaar. Deze bundel is leuk om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen. En eigenlijk voor iedereen die van eenhoorns, magische wezens en heldendaden houdt.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

"Er is niks mis mee om bang te zijn."

- Rosalie de Jong, Het reddingsteam


«   »