Rijk van vlees en vuur

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 15:00

Titel: Rijk van vlees en vuur

Originele titel: A kingdom of flesh and fire

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Serie: Blood and ash, deel 2

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre(s): Fantasy, romantiek

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Veel, op de website van de auteur, kun je alle titels vinden.

Vind Jennifer L. Armentrout hier:

Het verhaal:

Rijk van vlees en vuur is het vervolg op Uit bloed en as, ik raad je aan om als je het eerste deel nog niet gelezen hebt hier te stoppen. Anders krijg je namelijk grote spoilers te zien voor deel 1. Dit verhaal gaat meteen verder na de cliffhanger van deel 1 en dat is ook wel nodig, want dat bracht een hele verandering met zich mee. Alles wat voor Poppy de waarheid lijkt, blijkt namelijk helemaal niet waar te zijn. Haar krachten worden sterker en heel veel mensen en wezens willen haar liever dood dan levend zien. Toch ziet Poppy zelf ook nog kansen om haar broer terug te vinden. Zo maakt ze een afspraak met Casteel, voor zijn broer en voor haar broer. Ze doen alsof, maar hoelang houd je dat vol als er van alles op het spel staat? Als er diepere gevoelens naar boven komen, kun je dan de drang naar wraak vergeten? De twee moeten zich staande houden in een wereld die zich volledig tegen zich lijkt te keren en dat brengt toch meer moeilijkheden met zich mee dan ze dachten toen het plan werd gemaakt.

 

De personages:

In dit tweede deel leer je de belangrijkste personages nog beter kennen en dan vooral ook de ware aard van de personages. Daarbij ontmoet je ook nieuwe personages die het verhaal nog leuker maken. Zo blijf je natuurlijk het meeste Poppy, Casteel en Kieran volgen, die drie zijn zo leuk met elkaar. Ook ontwikkelt de relatie van Poppy en Casteel zich op een rustige, met tussendoor hevige verlangens, manier. Je leeft goed met de personages mee en begrijpt ook steeds beter hoe ze doen en denken. Net zoals je goed meekrijgt hoe de krachten van Poppy zich ontwikkelen. Je ziet hoe verwarrend ze het vindt en dat er weinig tijd is om dingen te verwerken en dat maakt dat je heel erg met het personage mee gaat leven. Ook is Poppy's nieuwsgierigheid altijd aanwezig en vraagt ze precies de vragen die je als lezer ook hebt, wat je goed met haar als personage laat verbinden. Al wacht je als lezer ook op het moment dat Poppy en Casteel eens goed gaan praten en wat dingen tussen elkaar ophelderen, die ze niet echt willen toegeven.

Naast deze personages worden ook wat andere personages geïntroduceerd, waaronder bijvoorbeeld Vonetta en Jasper, de zus en vader van Kieran. Zij worden meteen goed neergezet en het zijn leuke personages om te volgen. Deze personages spelen ook meteen een aardig belangrijke rol in de reis die wordt gemaakt. Naast deze twee worden er nog meer personages laten zien en allemaal worden ze op een eigen manier neergezet en ga je om ze geven, al overleeft niet iedereen het. Natuurlijk zijn de verhevenen nog niet uit beeld verdwenen en ook zij komen nog wel eens langs en wat zijn zij goed geschreven. Ze geven je gewoon de rillingen met wat ze allemaal doen.

 

Mijn mening:

Dit boek is een hele grote opbouw naar deel 3 en dat blijf je het hele boek door merken. Het is een lange reis en er worden langzaamaan dingen ontrafeld, maar het merendeel blijft nog een mysterie. Net zoals Poppy wil je graag verschillende antwoorden krijgen, maar meestal wordt het er alleen maar onduidelijker op. De spanning zit er goed in, maar wordt ook fijn afgewisseld met wat rustigere scènes (al deden onze twee hoofdpersonages het niet altijd rustig aan). De relaties tussen de personages worden dieper uitgewerkt en je leert ze steeds weer een beetje beter kennen. Daarbij leer je ook meer over Atlantië en andere steden in deze wereld. Wat op een hele fijne manier gebeurt tijdens de reis, omdat je het dan samen met het personage ervaart en het niet gewoon wordt verteld.

Hier en daar kon het verhaal voor mijn gevoel iets sneller gaan en duurde het naar mijn gevoel wat lang voordat er nu echt iets gebeurde. Al werd het wel mooi gebruikt om een relatie uit te werken. Nu werd richting het einde wel steeds meer duidelijk dat het allemaal op het punt stond om te veranderen en dat er iets groots aan zat te komen. En in het begin was het ook een sneltrein aan gebeurtenissen naar aanleiding van de cliffhanger waarmee deel 1 eindigde. Het middenstuk kon wat mij betreft hier en daar wel iets korter.

Daarbuiten vond ik dit boek weer geweldig om te lezen en weet ik niet of ik deze personages ooit nog los kan laten. Net zoals deel 1 eindigt dit boek ook weer met een cliffhanger en ik moest dus meteen meteen doorlezen om te weten hoe het verder zou gaan. Gelukkig had ik deel 3 al liggen en kon ik meteen het verhaal vervolgen. Wat meteen weer nieuwe verbazing met zich meebracht. Sowieso zag ik dit einde niet aankomen, hoewel ergens wel, maar ook totaal niet. Ik had soms wel het gevoel dat er zoiets zou gebeuren, ook met dingen die zijn gezegd, maar het kwam toch ook wel uit de lucht vallen.

Over het algemeen vond ik dit dus weer een ontzettend leuk boek om te lezen, ook al vond ik het op sommige punten een klein beetje langdradig. Deze personages maakten het allemaal weer goed.

 

Conclusie:

Rijk van vlees en vuur is een sterk tweede deel in de serie. Het gaat meteen verder bij de cliffhanger van deel 1 en bereidt een groot iets voor wat zal gebeuren in deel 3. Je krijgt steeds meer te weten over verschillende personages en wil net als zij antwoorden weten op veel vragen. Het verhaal eindigt ook weer met een cliffhanger en daardoor wil je meteen doorlezen met deel 3. Er zitten meer steamy scènes in dan in deel 1, dus als je dat in deel 1 al niets vond, zou je dit boek misschien beter niet lezen. Maar voor alle andere lezers die houden van fantasy met romantiek is dit weer een geweldig verhaal om te lezen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

Ik wil niet doen alsof,fluisterde ik. Ik ben Poppy en jij bent Casteel en dit is echt.

- Jennifer L. Armentrout. Rijk van vlees en vuur.


«   »