Kroon van gouden beenderen

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 15:00

Titel: Kroon van gouden beenderen

Originele titel: The crown of gilded bones

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Serie: Blood and ash, deel 3

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre(s): Fantasy, romantiek

Mijn rating: 4/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Veel, op de website van de auteur, kun je alle titels vinden.

Vind Jennifer L. Armentrout hier:

Het verhaal:

Kroon van gouden beenderen is het derde deel in de "from blood and ash" serie en kan dus spoilers bevatten van deel en deel 2 (ik raad je aan dit pas te lezen nadat je die delen sowieso hebt gelezen). Dit boek gaat meteen verder waar deel twee is geëindigd en dat is ook wel nodig. Als lezer hoef je dus ook niet weer echt in het verhaal te komen, omdat het meteen verdergaat en zeker als je de delen achter elkaar aan leest, zijn de eerste drie delen één groot boek. Poppy vindt in dit verhaal meer uit over haar afkomst en heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantië, maar niet iedere inwoner zit daarop te wachten. Poppy, Casteel en alle wulven (die nu allemaal met Poppy zijn verbonden) moeten veel obstakels doorkruisen. Verder komen nog andere geheimen aan het licht en komen mensen op het pad naar wie ze op zoek zijn, maar of die mensen nog zo zijn als ze zich herinneren is de vraag. De grootste bedreiging die op hun pad komt, is de koningin van bloed en as. Poppy en Casteel moeten naar het land van de goden reizen en bepalen hoever ze willen gaan voor elkaar en hun volk. Maar één ding dat ze niet wiseten, gooit alle plannen die ze hadden gemaakt weg.

 

De personages:

In dit verhaal komt er heel veel diepgang tussen Poppy en de wulven. Dit levert veel mooie en vooral ook grappige momenten op binnen het verhaal. Ook zie je hoe de relatie tussen Poppy en Casteel steeds stabieler wordt en ze zelf ook iets volwassener in het leven komen te staan. Ook zijn er personages die je nog niet zo goed kende, die in dit verhaal ineens een grotere rol op zich nemen en echt een meerwaarde worden in het boek. Er wordt echt heel veel aandacht besteed aan het verdiepen van de personages en de relaties die ze onderling hebben, het geeft echt een extra laag in het verhaal en de wereld. Ook brengt het trio, Poppy, Casteel en Kieran veel hilariteit, maar ook mooie scènes met zich mee. Er valt heel goed te zien dat deze drie het grootste onderdeel van het verhaal zijn en dat ook aan hen de meeste aandacht wordt besteed.

 

Mijn mening:

Dit verhaal begon weer gelijk met waar het tweede deel was gestopt en dat was ik ook zeker nodig. Meteen daarna val je in veel actie en gebeurt er ontzettend veel in korte tijd. Nadat dit obstakel is overwonnen, begint het verhaal meer te focussen op het accepteren van al deze nieuwe informatie en het verdiepen van banden tussen personages. Hoewel je het niet altijd door hebt, gebeurt er nog best wel veel, vooral onder de Atlantianen die hun nieuwe, toekomstige koningin moeten leren kennen. Vanaf het punt dat er een bericht komt van een van de broers, begint de spanning en actie weer iets toe te nemen en weet je dat er iets staat te gebeuren. Je maakt je helemaal klaar voor een gevecht of het plan dat ze al hebben bedacht, maar uiteindelijk word je getrakteerd op iets dat je niet aan zag komen en een einde, die je meteen verder wil laten lezen.

Soms vond ik het middenstuk aardig lang duren en had ik het gevoel dat het verhaal ook in minder woorden en bladzijden had gekund. Het voelde op bepaalde punten soms wat langdradig en was ik wel weer toe aan iets meer actie. Ook werd voor mijn gevoel hier en daar iets te veel aandacht besteed aan de relaties tussen de personages, aangezien dit ook al veel werd gedaan in het tweede deel toen ze aan het reizen waren.

Toch werd dit alles wat meer richting het einde weer helemaal goed gemaakt en kon ik niet meer stoppen met lezen. De personages hebben echt mijn hart gestolen en ik ben zo benieuwd naar wat er allemaal nog te gebeuren staat. Het verhaal was toen ineens voorbij en ik kan nu niet wachten om het vierde deel te lezen. Ik heb zo'n gevoel dat daar meer actie in zal gaan zitten, ook al heb ik er nog niet heel veel over gelezen.

 

Conclusie:

Kroon van gouden beenderen is het derde deel in deze serie en een heel mooi boek voor iedereen die ook van de eerste twee delen heeft genoten. Het komt weer op hetzelfde niveau als de andere verhalen neer en belicht weer een hele andere kant van het verhaal dat ook nog eens verdergaat. Hier is niet heel veel actie, maar daardoor wordt wel veel aandacht besteed aan diepere lagen van het verhaal dat er al is. Het geeft je verwarring, maar maakt ook dingen duidelijk. En natuurlijk laat het einde je verlangen naar het vierde deel.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

"Het leven wacht niet totdat je het ene probleem hebt opgelost voordat het je met het volgende opzadalt."

- Jennifer L. Armentrout. Kroon van gouden beenderen.

 

{Dit boek betreft een recensie-exemplaar, waarvoor nogmaals dank naar de uitgeverij, dit beïnvloedt mijn mening echter niet}


«   »