De gevangene van Vallenia

Gepubliceerd op 6 augustus 2022 om 15:00

Titel: De gevangene van Vallenia

Originele titel: The gilded cage

Auteur: Lynette Noni

Serie: De genezer van Zalindov, deel 2

Uitgeverij: Boekerij

Genre(s): Fantasie, ya

Mijn rating: 5/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: De genezer van Zalindov (deel 1), De verrader van Evalon (deel 3)

Vind Lynette Noni hier:

Het verhaal:

De gevangene van Vallenia is het tweede deel in 'The prison healer' serie en ik raad je dan ook aan om eerst deel 1 te lezen, voordat je hieraan begint. Aangezien deze review spoilers kan bevatten van het eerste deel. Kiva is na tien jaar eindelijk weg uit Zalindov en verruilt die plek voor Vallenia. In het paleis. Bij de familie van Jaren. Maar nog steeds zint Kiva op wraak, al moet ze daarvoor wel de rebellenbeweging en haar broer en zus vinden. Al is het toch wel moeilijk om zoiets te proberen, als er de hele tijd iemand van de koninklijke familie om je heen hangt. Dankzij een list van haar broer en zus, wordt Kiva echter met hun herenigd, maar daarmee begint ook een heel nieuw spel van leugens. Toch heeft ze er alles voor over om terug te eisen wat tot haar familie behoort, maar haar hart verloren aan de kroonprins viel niet in haar originele plannen. Zal het Kiva lukken om haar plannen door te zetten of verliest ze haar familie opnieuw. En misschien ook nog wel een groep andere mensen om wie ze oprecht is gaan geven.

 

De personages:

Natuurlijk ken je de hoofdpersonages al wanneer je begint met het lezen van het tweede deel, maar je ontmoet tijdens het lezen ook nog allemaal nieuwe personages. Wat niet in één keer wordt gedaan, waardoor je als lezer ook wel echt de tijd hebt om de verschillende nieuwe personages te leren kennen. En natuurlijk om de personages die je al kende nog beter te leren kennen. En de personages zijn echt heel erg leuk om te volgen.

Zo heb je natuurlijk Jaren en Kiva, die sterke gevoelens voor de ander ontwikkelen, maar daar ook niet te veel aan durven toegeven. Zeker Kiva niet met de plannen die ze uitvoert zonder dat hij ervan weet. Natuurlijk is Tipp ook meegegaan naar Vallenia en hij vermaakt zich goed in het paleis en heeft daar ook nog eens een leeftijdsgenootje ontmoet. Maar we zien ook welke effecten zijn tijd in Zalindov op Tipp heeft achtergelaten en dat hij daar mee om moet leren gaan. En dat hij moet leren dat het leven ook anders kan zijn.

Verder ontmoeten we ook Caldon en hij is gewoon een perfecte toevoeging voor het verhaal. Door hem worden zware scènes soms luchtig en wordt de sfeer vaak meteen een stuk beter. Hij weet altijd wel iets te zeggen en zorgt ook snel voor een lach op het gezicht van de lezer met zijn uitspraken. En hoewel hij veel praat en een echte flirt is, kom je er al snel achter dat hij ook niet alles met iedereen deelt en zo zijn eigen geheimen houdt.

Daarnaast ontmoeten we nog meer personages, zoals Kiva's broer en zus, een genezer die Kiva ontmoet en veel mee optrekt. Een oma van Kiva, andere leden in het paleis. De één speelt een wat grotere rol en de ander een iets kleinere, maar alle personages voelen goed en realistisch aan. Ook de banden die met elkaar worden aangegaan en introducties voelen niet geforceerd, maar heel natuurlijk. Waardoor het voor de lezer ook prettig is om te lezen over de verschillende banden tussen de verschillende personages.

 

Mijn mening:

Ik vond het eerste deel De genezer van Zalindov al geweldig om te lezen en kon na die cliffhanger ook niet wachten om dit deel te lezen. En het heeft mijn verwachtingen gehaald. Ik vond dit boek weer zo ontzettend goed en leuk geschreven. Het had meteen mijn aandacht en ik kon niet wachten om steeds verder te lezen en te weten wat er nu zou komen. Zeker omdat er zoveel plot twists aanbod kwamen en ik gewoon benieuwd was welke kant het nu weer op kon gaan. Al was ik ook heel trots als ik goed had gegokt wat er zou gaan gebeuren.

De schrijfstijl van deze auteur is heel fijn om te volgen en als lezer weet je altijd heel goed waar je bent en wat er gebeurt. Hoe de personages zich voelen en hoe de gesprekken gaan. De dialogen komen fijn over en voelen niet geforceerd aan, ook de chemie tussen karakters is goed voelbaar en wordt dus niet gedwongen neergezet. Maar toch houdt ze net zoals in het eerste deel soms wat gedachten van Kiva achter voor de lezer. Waardoor je nooit zeker weet of iets wel echt het plan is of dat er toch nog iets anders staat te gebeuren.

Verder ligt het tempo van het verhaal vrij hoog, waardoor er altijd iets gebeurt en je soms als lezer een beetje verlangt naar een beetje rust. Maar het laat je nog niet de aandacht verliezen. Vooral door alle twisten en verschillende spellen die worden gespeeld, wil je als lezer ook proberen om te gokken wat er nu zal gaan gebeuren en of er weer een twist aankomt. Al maken de personages dat soms nog weleens moeilijk om te doen. De relaties tussen de personages worden in ieder geval goed uitgewerkt en je leert ze steeds meer in diepte en van verschillende kanten kennen. Zo voelt het ook echt alsof je als lezer een band met de personages opbouwt. Toch vond ik dat ergens de 'relatie' van Jaren en Kiva misschien iets te lang op zich liet wachten. Ik weet dat het een slow burn is, maar het voelde voor mij ergens iets te slow burn. Ik had gehoopt daar al eerder meer over te lezen, maar goed. Dat maakte het verhaal er ook niet echt minder op.

Ik vond dit dus echt een super geschreven tweede deel en kan niet wachten totdat het derde, en laatste, deel binnenkort in het Nederlands verschijnt. Want ja, ook dit deel eindigde weer met een cliffhanger die je laat verlangen naar het volgende deel.

 

Conclusie:

De gevangene van Vallenia is een goed geschreven tweede deel in deze serie. Alles is goed uitgewerkt en als lezer kom je meteen weer in een achtbaan terecht van gebeurtenissen, een web van leugens en allemaal spellen die worden gespeeld. Alles wordt goed beschreven en de schrijfstijl is fijn om te volgen. Voor iedereen die houdt van een fantasie met magie, leugens, veel gebeurtenissen en een beetje romantiek, is dit echt een boek dat je moet lezen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

"Ik weet dat je bang bent. Maar ik beloof je dat je niet bang hoeft te zijn."

- Lynette Noni. De gevangene van Vallenia.


«   »