Als de morgen begint

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 15:00

Titel: Als de morgen begint

Auteur: Laura Diane

Serie: Als de nacht eindigt, deel 2

Uitgeverij: Clavis

Genre(s): Dystopie, young adult

Mijn rating: 5/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Als de nacht eindigt (deel 1), Ivelle, Tussen twee vuren (serie)

Vind Laura Diane hier:

Het verhaal:

Na alles wat er in 'Als de nacht eindigt' is gebeurd te hebben overleefd, gaat het verhaal van Lya, Devan, Carli, Gwen en Walter verder. De groep gaat op zoek naar de triumf om zich daarbij aan te sluiten en tegen de koning te vechten. Onderweg daar naartoe komen ze verschillende gebeurtenissen tegen die ervoor zorgen dat ze worden tegengehouden en ze toch net anders moeten handelen dan dat ze van tevoren hadden bedacht.

 

De personages:

In dit tweede deel volgen we voornamelijk dezelfde personages die ook al zijn geïntroduceerd in 'Als de nacht eindigt'. Al ontmoeten we ook wat nieuwe mensen, waaronder V en Morrissey, deze twee zijn echt een hele goede toevoeging aan het verhaal geweest en helpen mee in de reis van Lya en haar vrienden. Verder wordt er ook meer aandacht besteed aan de band die tussen Lya en Devan groeit, hier heb je in het eerste deel al over kunnen lezen, maar wordt in het tweede deel nog duidelijker beschreven. Voor de rest ziet je alle personages echt groeien ten opzichte van boek één en ontwikkelt iedereen ook een eigen motivatie om te vechten tegen de koning.

 

Mijn mening:

Ik vond dit boek persoonlijk wat beter en mooier geschreven dan boek één. De spanning zat heel goed door heel het verhaal heen en ik wilde ook echt verder lezen om te weten wat er verder zou gebeuren met Lya en alle anderen. Of ze het allemaal zouden overleven of dat er mensen zouden zijn die niet het einde haalden. Verder waren, voor mijn gevoel, de emoties ook wat beter en uitgebreider beschreven. Zo kwam je ook meer te weten waarom sommige personages op een bepaalde manier reageerden. Verder heeft Laura nog steeds haar beeldende schrijfstijl, wat ervoor zorgde dat alle actie ook heel goed was geschreven en ik alles weer voor mij kon zien als een film. Dit boek heeft mij geen enkel moment verveeld en heb ik ook heel erg snel uitgelezen, om achter alle antwoorden te komen.

 

Conclusie:

Als de morgen begint is echt een hele mooie afsluiting van deze dystopische duologie. Laura heeft een hele toegankelijke schrijfstijl waardoor je als lezer al snel helemaal in het verhaal komt en verbonden raakt met de wereld waarin geschreven wordt. Net zoals in het eerste deel werd alles weer heel beeldend en met veel gevoel voor detail beschreven, waardoor het net een film wordt.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes uit het boek:

"Als de nacht eindigt en de morgen begint, volgen we de zon tot de maan ons weer vindt."

- Laura Diane, Als de morgen begint


«   »