Zoals u wenst

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 15:00

Titel: Zoals u wenst

Auteur: Denise Marinus

Serie: Zoals u wenst, deel 1

Uitgeverij: Clavis

Genre(s): Koninklijk, ya, sprookjesachtig, romantiek, mysterie

Mijn rating: 5/5 sterren

Andere boeken van deze auteur: Tot uw dienst (deel 2)

Vind Denise Marinus hier:

Het verhaal:

Zoals u wenst begint met het verhaal van Jules, die al haar spaargeld verliest (en ook haar droomreis naar het buitenland) doordat haar moeder het allemaal heeft uitgegeven aan een trouwjurk. Jules staat helemaal niet achter de bruiloft en wordt dan ook ontzettend kwaad op haar moeder, het was nochtans haar geld. In een dronken bui verstuurt Jules niet veel later een sollicitatiebrief om de persoonlijke assistente van de prinses te worden. Iemand die Jules helemaal niet mag. Constance, de prinses, heeft helemaal geen zin in een assistente en besluit om haar nieuwe asssistente te kwellen. Terwijl Jules probeert om het vertrouwen van Constance te winnen, worden de kwellingen steeds persoonlijker en gevaarlijker. Maar is de rebelse kroonprinses wel het brein erachter? En wat als de neef van Constance ook de aandacht trekt van Jules? Blijft Jules loyaal aan het paleis of is het binnen de muren toch te benauwd om te blijven werken en vertrekt ze weer met lege handen naar het huis van haar moeder waar ze ook niet wil zijn?

 

De personages:

Je volgt dit verhaal voornamelijk vanuit Jules, maar ook Constance heeft eens in de zoveel tijd een eigen hoofdstuk. Hierdoor krijg je als lezer een groter beeld van het verhaal dat er speelt en dat het niet zo makkelijk in elkaar zit als dat het op het eerste gezicht lijkt.

Jules wordt meteen neergezet als een sterk personage met een duidelijke eigen wil. Al kan ze - zeker in het begin - ook een beetje arrogant uitvallen naar anderen. Naarmate het verhaal verdergaat merk je dat Jules ook heel erg loyaal, strijdlustig en humoristisch is. Als lezer moet je leren om van haar te houden, maar dat is ook de kracht van het boek. Constance is in het begin van het verhaal ook moeilijk uit te staan, maar naarmate je haar beter leert kennen, merk je dat Jules en Constance best wel met elkaar overeenkomen kwa karakter. Ook ga je reacties van Constance snappen, ze heeft er niet voor gekozen om prinses te zijn en wil doen en studeren wat ze zelf wil, maar dat kan niet. Ze maken een grote ontwikkeling door in het verhaal, wat deels te maken heeft met dat ze volwassen worden, maar ook dat ze leren omgaan met elkaar en het leven dat ze hebben.

 

Mijn mening:

Vanaf de eerste bladzijde had dit verhaal mij meteen te pakken. De schrijfstijl is heel erg fijn om te volgen en sleept je veel te snel door het verhaal heen. Je leert de personages heel goed kennen en je komt er ook achter waarom Constance zich gedraagt als een rebelse prinses, hoe erg zij het haat dat haar hele toekomst al vaststaat, maar ook dat ze nog meer geheimen bij zich draagt. Naast dat Jules heel erg veel bij Constance is, komt ze ook steeds meer bij Pasqual in de buurt, de neef van Constance. Tussen die twee begint een romance op te bloeien, maar als lezer krijg je ook heel erg mee dat het niet zo makkelijk ligt, omdat Jules natuurlijk niet tot die kringen behoort. Er zitten meerdere verhalen in het hoofdverhaal en steeds gebeurt er weer iets nieuws wat je laat doorlezen.

Hier en daar vond ik bepaalde reacties van de personages op verschillende situaties wat overdreven en misschien niet helemaal binnen het verhaal passen, maar dat was zeer minimaal. Ook vond ik het voorval in de tuinen (zonder spoilers, dat met dat ziekenhuis daarna) niet helemaal geloofwaardig in het verhaal, maar later toen alles bekend werd, vond ik het al iets beter in het verhaal passen. Het maakte het voorval in ieder geval een klein beetje logischer in mijn hoofd, laat ik het daarop houden.

Hoewel ik persoonlijk helemaal niet veel heb met prinsessen en dat soort verhalen, vond ik deze echt ontzettend leuk om te lezen. De personages die goed zijn uitgewerkt hebben daar goed aan bijgedragen. Het is wat mij betreft echt een aanrader voor alle lezers. Verder is dit verhaal het debuut van deze auteur en wat mij betreft echt een heel sterk verhaal. Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2 en andere verhalen die er (hopelijk) nog van deze auteur gaan komen!

 

Conclusie:

Zoals u wenst is een heerlijk verhaal! Het leest vlot weg en trekt een zeer brede doelgroep aan, het bevat veel verschillende elementen, sprookjes, mysterie, romantiek, vriendschappen, etc. De schrijfstijl van de auteur neemt je meteen mee het verhaal in en door het verhaal heen leer je de personages echt goed kennen en begrijpen. Een prachtig geschreven verhaal, dat heel verdiend een vervolg heeft gekregen. Echt een aanrader voor iedereen die iets vrij luchtigs, maar toch ook iets met wat spanning wil lezen.

 

Afsluiting met één van mijn favoriete quotes:

(Volgt zeer binnenkort)


«   »