Mees Kees op kamp

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 15:00

Musical: Mees Kees op kamp

Lengte: 1 uur & 20 minuten

Speelt t/m: Gestops

 

Het verhaal:

{Gebasseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave}

Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Alhoewel, kamp? Volgens Dreus is het een ontzettend leerzame werkweek. Ze heeft er dan ook voor gezorgd dat Mees Kees een heel boekwerk aan opdrachten meekrijgt. Oh, en een strak tijdschema natuurlijk. Alleen trekt Mees Kees zijn eigen plan, waar zijn klas volop van geniet. Oh, en die opdrachten? Die doen ze natuurlijk allemaal, want op het strand zitten en zwemmen is ontzettend leerzaam.

 

Wat vond ik ervan:

 

Deze musical is echt goud kwa komedie. Het verhaal zit geweldig in elkaar en de cast is ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Ook vond ik het super leuk om te zien hoe in deze musical die "onzichtbare vierde muur" soms werd doorbroken. De kinderen in het publiek werden echt een onderdeel van dit stuk, tot groot genot van de kinderen in de zaal.

 

Dit stuk zit vol catchy liedjes, die één en al het Mees Kees gevoel overbrengen, zoals die ook in de boeken zit. Ook de scènes lopen mooi in elkaar over en worden serieuze tussenstukjes goed afgewisseld met een dosis humor, zoals we al van de boeken gewend zijn. Ook komt de levendigheid en plezier die de cast heeft echt goed over op het publiek en zit je zelf helemaal in het verhaal.

 

Oh, hoewel dit een "kindermusical" is, was het ook zeker leuk om te zien als volwassene. Zeker als iemand die als kind de boeken van Mees Kees heeft verslonden, was dit echt een terugkeer naar het gevoel van toen.

 

Al met al was dit echt een musical om van te genieten en heeft niet alleen mijn zusje ervan genoten, maar ik ook zeker.

Conclusie:

 

Mees Kees de musical is echt een super toffe productie geweest, die van mij over een paar jaar zeker nog eens zou mogen draaien. Het verhaal blijft ontzettend sterk en het hele Mees Kees is gewoon geweldig voor iedereen om te zien. De komedie die erin zit, is geweldig, maar er zitten ook zeker serieuze situaties in die kinderen meemaken. Alles wordt op een mooie manier naar voren gebracht en ik hoop dat de boekenreeks van Mees Kees, maar ook alle producties die ervan gemaakt zijn, nog veel kinderen blij zullen maken.

Bronvermelding:


Foto's komen van de musical website