Tussen twee kwaden

Gepubliceerd op 23 juni 2024 om 15:00

Titel: Tussen twee kwaden

Auteur: Laura Diane

Serie: Magic Kingdom, deel 3

Genre(s): Dystopie

Mijn beoordeling: 5/5 sterren

Andere boeken door deze auteur: Als de nacht eindigt/ Als de morgen begint (duologie), Ivelle, Tussen twee vuren (deel 1), Tussen twee werelden (deel 2)

Leeftijdscategorie: Young Adult

Aantal pagina's: 296

Content warnings: Moord/Dood, Bloed

Het verhaal

Tussen twee kwaden is het derde (en laatste) deel in de Magic Kingdom trilogie, dit boek gaat verder waar het tweede deel is geëindigd. Als je het tweede deel nog niet hebt gelezen, raad ik je aan dat eerst te doen. Deze recensie kan namelijk wat spoilers naar het tweede deel bevatten.

 

In Tussen twee kwaden probeert Ayla recht te zetten wat allemaal mis is gegaan. Ze kent nu de waarheid en is op het nippertje ontsnapt uit Epcot. En ze moet terug naar het Magic Kingdom, voordat Donna haar wraakplan kan uitvoeren. Alleen vertrouwt niemand Ayla meer en als ze de waarheid aan Owen vertelt, blijft er ook niets van hun relatie over. Lukt het Ayla om Alexander te redden voordat Donna eerder is? En kan ze daarvoor nog samenwerken met Owen?

 

De personages

In mijn recensies van deel 1 en deel 2 heb ik al wat uitgebreid gepraat over wie welk personage is, dus mocht je daar benieuwd naar zijn, verwijs ik je door naar die recensies.

In dit derde deel volgen we nog steeds als hoofdpersoon Ayla, die probeert recht te zetten wat ze fout heeft gedaan. In dit deel ga je dieper in op Ayla zelf en haar gevoelens en haar gedachten. Hierdoor kom je nog veel meer te weten over hoe ze in elkaar zit en wat haar motieven zijn bij alles wat ze doet. Natuurlijk ken je haar al zeer goed door de andere twee delen, maar in dit laatste deel leer je Ayla pas echt goed kennen.

 

De setting

Ook dit deel vindt voornamelijk plaats in de Disney parken en ondanks dat er al twee delen voor dit boek zijn geweest, blijft de auteur de setting steeds goed beschrijven. Het is op geen moment te veel info, dus het wordt niet saai, maar je hebt ook nooit het gevoel dat je mist waar de personages op dit moment zijn.

 

Mijn mening

Voordat ik begon met het derde deel, heb ik eerst deel 1 en 2 weer opnieuw gelezen. Ik houd er altijd van als ik een serie door kan lezen en bij dit verhaal is dat ook bijna wel nodig aangezien de eerdere delen steeds met een cliffhanger eindigen. Dit derde deel begint meteen met ontzettend veel actie en een race tegen de klok, waardoor je als lezer meteen in het verhaal zit en erachter wil komen hoe dit af zal lopen. 

 

De schrijfstijl in dit deel was weer helemaal geweldig en ik houd gewoon van de schrijfstijl van deze auteur. Het voelt zo mooi en fijn om te lezen en het is net alsof je het boek als een film aan het kijken bent. De beschrijvingen zijn precies goed en ook het tempo ligt door het heel verhaal heen goed. Er zijn geen saaie, langdradige momenten, maar het verhaal gaat ook zeker niet te snel dat je het gevoel hebt dat je alles mist.

 

Ik vond het in dit deel ontzettend leuk dat we nog dieper ingingen op Ayla's gevoelens en gedachten en wat haar op dit punt heeft gebracht. Al vond ik haar in het tweede deel van dit boek minder geweldig dan in het eerste deel. Voor mij bleef ze net iets te diep hangen in de slachtoffer rol en hoewel ze niet alles heeft verdiend wat haar is overkomen, had ze zich voor mij wel iets minder als een slachtoffer kunnen gedragen.

 

Ook vond ik het jammer dat we de andere personages die we in deel 1 en 2 zoveel zagen wat minder zagen in dit deel. Ik had bijvoorbeeld nog wel net iets meer willen zien van Owen en een betere afsluiter van de verhaallijn tussen Ayla en Owen, maar buiten dat was dit echt weer een geweldig boek en een perfecte afsluiter voor deze trilogie.

 

Ik ben super blij dat ik deze trilogie ben gaan lezen, ook al had ik aan het begin nog niet zoveel met Disney (dat is door Laura zelf ontzettend veranderd, whahahaah), dus dit is ook zeker een aanrader voor iedereen die (bijna) geen Disney films kent. De lijst met easter eggs naar Disney films aan het einde van het boek is dan ook weer helemaal geweldig en ik heb ook echt weer genoten van het lezen van die lijst achteraf.

 

Conclusie

Tussen twee kwaden is een ontzettend sterke afsluiter van deze trilogie en het zeker waard om te lezen. Het sluit het verhaal prachtig af en maakt het helemaal compleet. De schrijfstijl is weer geweldig om te lezen en vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in de actie, waardoor het boek uit is voordat je het doorhebt. Ook de Disney easter eggs zijn er ontzettend leuk in verwerkt en geven het verhaal net die diepere, unieke laag die het helemaal afmaakt.

 

Quote

{Wordt zo snel mogelijk toegevoegd}